Boerderijwinkel met melktap en meer

Sinds kort hebben we op onze boerderij een zelfbedieningswinkel ingericht met een melktap waar iedereen zelf heerlijke verse melk kan tappen! Door inworp van gepast geld tap je de melk in een eigen meegebrachte fles of kan. We hebben ook glazen literflessen te koop. Een liter melk kost 1 euro, meer of minder melk kopen en tappen kan natuurlijk ook. De winkel is van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 19.00 uur geopend. Naast verse melk hebben we ook aardappels, uien, appels, eieren en rundvlees te koop. Kom gerust eens kijken wat onze winkel te bieden heeft. Betalen kan met contant geld of door gebruik te maken van de QR code die in de winkel hangt, wel zo makkelijk!

De verse melk komt van onze eigen koeien, is niet bewerkt of gepasteuriseerd en er is niets aan toegevoegd. Puur natuurlijk dus. De melk smaakt daarom ook anders dan de melk die je in de winkel kunt kopen. Dit komt ook doordat het vet- en eiwitgehalte in onze melk hoger is dan de melk die in de winkel verkocht wordt. Die melk wordt namelijk gestandaardiseerd. Onze melk heeft telkens een iets andere samenstelling. Dit heeft te maken met het rantsoen wat de koeien eten. In de winter heeft de melk vaak een hoger vetgehalte dan in de zomer, als de koeien in de wei lopen en veel vers gras eten.

De melktap is een soort koelkast waarin de verse melk gekoeld bewaard wordt (max. 4 graden). Elk half uur wordt de melk in de tap drie minuten geroerd. Als u verse melk koopt, is deze een aantal dagen, mits gekoeld, te bewaren. Wel even schudden voor gebruik. Als je de melk zelf pasteuriseert dan is de melk langer houdbaar. Het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is om de melk te koken voor gebruik.
Zelf yoghurt maken of pannenkoeken bakken met onze melk is ook heerlijk.

Ook voor heerlijke rauwmelkse kaas, gemaakt van de melk van onze eigen koeien, kunt u bij ons terecht!

U vindt ons op de Jhr. dr. C.J. Sandbergweg 68 in Ermelo

De melktap, gepast geld inwerpen en tappen maar, de tap geeft geen wisselgeld.

Aardappels worden verkocht in zakken van 5 kg, uien per 2 kg en appels per kg.

Flessen zijn voor 1 euro te koop, een eigen fles of kan meenemen en de melk hierin tappen kan ook!

Vlees ligt in de vriezer, is per stuk, per 2 of 3 stuks verpakt en voorzien van gewicht en prijs.