Voeren

Iedere dag worden ook de kalfjes en pinken gevoerd. Kalfjes tot 12 weken krijgen melk. De eerste 3 dagen moedermelk (biest) en daarna poedermelk. We proberen de kalfjes onbeperkt melk te geven maar wel tot een maximum van 10 liter per dag. Dat wordt na 8 weken langzaam afgebouwd. Kalfjes krijgen ook brok en als ze minder melk krijgen gaan ze vanzelf meer brok en kuilgras eten.
De oudere kalfjes en pinken krijgen 2 keer per dag brok en kuilgras. Ook lopen we dan door de stal heen om eventuele mest uit de ligboxen te halen en natte plekken in te strooien met zaagsel.
De melkkoeien hebben allemaal een responder om hun nek waarbij we in de computer zetten hoeveel brok een koe mag eten. Dit is afhankelijk van hoeveel melk ze geeft. Voor het voerhek ligt voer dat ze onbeperkt kunnen eten. En wat elke week door vers neergezet wordt. Door het voerhek telkens een stukje aan te schuiven eten ze netjes hun 'bordje' leeg. Ze krijgen kuilgras en mais in de winter en in de zomer krijgen ze dat ook als ze snachts in de stal blijven.